Eerste hulp bij ongevallen op training

We wensen jou eerst en vooral een spoedig herstel. Om alles wat betreft de verzekering vlot te laten verlopen volgen jullie best de volgende stappen:

  1. Ben je tijdens een wedstrijd gekwetst geraakt, laat het dan zeker noteren op het wedstrijdblad (je coach weet dit wel).
  2. Binnen de 8 dagen vullen jullie het aangifteformulier in. Dit document kan je vinden in de kast in de sporthal, via je trainer of downloaden. Je laat je geneesheer of het ziekenhuis hun deel invullen. Je bezorgt dit dan aan onze secretaris, adres: Yorick Vande Velde, Pastoriestraat 11, bus 1.2,  1880 Kapelle-op-den-Bos of via e-mail secretaris@volleyeternit.be.
  3. De clubsecretaris geeft dit dan in op de website van Ethias.
  4. Nadien krijg je van Ethias een ontvangstmelding. Hierin staan je dossiernummer, de contactgegevens en de te volgen werkwijze voor afhandeling van je dossier en in bijlage een genezingsattest, in te vullen wanneer het zo ver is.
  5. Herstellen, kine bezoeken, revalideren, genezen en je genezingsattest laten invullen. Zodra Ethias in het bezit is van het geneeskundig getuigschrift krijg jij, na goedkeuring van het dossier, van Ethias een ontvangstmelding. Zonder geneeskundig getuigschrift wordt het ongeval NIET aanvaard.
  6. Hou je onkostennota’s en betalingsbewijzen goed bij, want deze moeten aan je dossier toegevoegd worden.
  7. Je mag terug starten.

Wil je alles nog eens nalezen, dit kan hier.

Veel moed en spoedig herstel!